La filosofia de funcionament de la major part d’editors d’imatges és similar, per la qual cosa un cop apreneu el funcionament bàsic d’aquest editor, fàcilment podreu treballar amb qualsevol altre editor d’imatges d’ús generalitzat

També veurem com modificar diferents paràmetres bàsics d’una imatge com són, la brillantor, el contrast...

El Paint Shop Pro (V5)

Quines són les parts més importants?

Activeu la barra d’eines (Barra de herramientas) que és on hi ha tota una sèrie d’accessos als comandaments més freqüents. En el cas que un comandament no estigui disponible, el seu botó estarà enfosquit.

Activeu també la paleta d’eines (Paleta de herramientas) que és on hi ha les eines per a l’edició de les imatges. La barra d’eines us apareixerà normalment sota la barra del menú i la paleta d’eines al costat esquerre de la finestra.

També us trobareu a la dreta amb una paleta important, la Paleta de colors (Paleta de colores), que és la que conté les eines de selecció de color (primer pla i segon pla) i mostra la informació sobre els colors. Podeu seleccionar el color de primer pla, passant amb el ratolí sobre la paleta de colors i fent clic al botó esquerre. Podeu seleccionar el color de segon pla (sovint anomenat color de fons), passant sobre la paleta i fent clic al botó dret del ratolí.

Tornar